5 Aralık 2021 Pazar

Kaçtıklarının peşine düşecek cesaretin var mı?

İyi kötü herkesin bir geçmişi ve yaşanmışlığı vardır. Güzel şeyleri mutluyken hatırlarız, kötü anılar ise hiç aklımızdan çıkmaz. Bazen özlem duyarız geçmişimize, bazen ise neyi özleyeceğimizi bile hatırlayamayız.  

Çok azımız kabullenir geçmişin geçmişte kaldığını. Bu yüzdendir ki hala eskiden diye başlayan cümleler kurar, hala nerede eski günlerle başlayan anılar anlatır, sürekli bir şekilde eski günleri anarız.

Geçmişi karanlık biri için aydınlıkta kalmak zulümdür. Bu sebepten kötü anılardan kaçarak tüketir insanoğlunu ömrünü. İnsanlar bazen vicdan rahatlatmak için çeşitli senaryolar üretir kendine. Çoğu zaman düşünmemeye, hatırlamamaya çalışır, belki de öğrenmesi gereken şeylerden kaçar, bilmek istemez.  Oysa ki geçmişini bilmeyen insanoğlunu geleceğinde kaybolur.

Sorarlar insana;

Kaçtıklarının peşine düşecek cesaretin var mı?

Belki bazı şeylerle yüzleşmek zaman alır ancak o yaralar kanadıkça kabuk bağlar.

Demem o ki bu hayat bazı şeylerin üzerine gidebildiğiniz de sizin hayatınız olur.

Kontrolü elinize aldığınızda, insanların karşısına çıkıp ben varım, buradayım diyebildiğinizde yaşadığınızı hissedersiniz. Kimse kusursuz değildir belki ama, kusursuz olmak için yaşamakta takdire değecek bir çabadır.

Geçmişiniz var olmak zorunda olduğu için vardır. İyi kötü birçok tecrübe sunar. Geleceğini kendin yazıyorsan, geçmişini yok sayamazsın. Eğer geleceğini yazacak kalemi tutamıyorsan, şayet ağır geliyorsa tutan insanın eline bakamazsın.

Bu hayatta kedi mi fare olacağınızı kendiniz seçersiniz.

İnsanlar size kurban muamelesi yapıyorsa, bu rolü üzerinize kendiniz biçtiğiniz içindir. Canınızı yakabilecek insanları hayatınıza kendiniz alır, bu fırsatı onlara kendiniz sunarsınız.

Kime değer vereceğine yine kendiniz karar verirsiniz. O değeri boşa çıkartmak ise insanların işidir.

Onların sorunudur ancak senin sorumluluğundadır. 

İnsanlar değer bilmeyebilir, senin için önemli olan vereceğin tepkidir. Susup gitmeyi mi tercih edersin yoksa kalıp daha çok incinmeyi mi?

Bazen gitmek gerekir.

Bazen gidecek cesareti olanlar kazanır.

Bu yüzden dilerim ki her kalp kırıklığında dünyası başına yıkılan insanlardan değil, dimdik ayakta duran, yaşadıkça güçlenen güçlendikçe yaşayan insanlardan olursunuz. Bir hayatınız var ve aciz yaşamak için çok kısa.

Dilek Binay


1 yorum:

Bir ben eksiktim, bende geldim...

Merhaba. Ben dilek. Aslında bir blog açmayı uzun zamandır düşünüyordum. Hayata geçirmeye yeni karar verdim. Hayatımda bir şeyler yapma...